Gevulde kip met spinazie en gesmoorde spruitjes

Hou je van de Hollandse pot dan is dit recept met gevulde kip en spruitjes een heel lekker gerechtje voor je. Door de spruitjes te smoren krijg je weer eens een andere smaak dan de gekookte variant.

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 50 minuten

Koolhydraten per portie: 7,9 gram
Kcal per portie: 363 kcal
Eiwitten per portie: 38,1 gram

Geschikt vanaf fase: 1A

Ingrediënten
120 g kipfilet
2 el spinazie
75 g spruiten
0.5 tomaat, heel fijn gesneden
0.3 ui, gesnipperd
0.5 teentje knoflook
1 el Boursin cuisine light
Scheutje groentebouillon
0.5 el olijfolie
0.5 el roomboter
Peper
Zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de spinazie met de Boursin cuisine, stukjes tomaat en wat peper en zout. Snijd de kipfilet in de lengte open en vul met het mengsel. Wrijf de kip in met de olijfolie en kruid met peper en zout. Leg de kip in een ovenschaal en laat in 30-40 minuten gaar worden.

Verhit de roomboter in een pan en fruit de knoflook en de ui tot de ui glazig ziet. Voeg de spruitjes toe en bak een aantal minuten mee. Voeg de groentebouillon toe en zet de deksel op de pan en smoor de spruitjes in circa 15 minuten heel zachtjes gaar. Schep ze regelmatig om en voeg eventueel een beetje extra bouillon toe. Schep de spruitjes uit de pan en serveer met de kip.

Tip: Ook lekker met broccoli in plaats van spruitjes.

P.S. We zijn erg benieuwd wat je van dit recept voor gevulde kip vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *