Gezond broodbeleg: Gebakken appel

Dit gerechtje aten wij thuis vaak op zondagmiddag als lunch. Als kind vond ik het al superlekker en nu nog steeds. Al het zoete broodbeleg dat je in de winkel kunt kopen barst van de suikers en bevat heel weinig vezels. Wil jij je kinderen toch af en toe zoet broodbeleg geven, omdat ze het zo lekker vinden. Dan is dit een gezond alternatief.

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 10 min.
Geschikt vanaf fase: 3

Benodigdheden:
1 a 2 appels, geschild en in dunne partjes

2 sneetjes volkorenbrood
1 el (vloeibare) boter
Portie halvarine/boter
Koekenpan
Kaneel

Bereidingswijze:
Verhit de olie in de pan. Voeg vervolgens de partjes appel toe. Bak de partjes in de pan totdat ze goudbruin zijn. Voeg de kaneel toe en roerbak het geheel nog 1 minuut. Besmeer de sneetjes volkorenbrood met boter en leg de partjes gebakken appel hierop. Strooi eventueel nog wat extra kaneel over het geheel.

Tip: In plaats van kaneel kun je ook koekkruiden gebruiken.

Eet smakelijk!

P.S. Wij zijn erg benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

2 antwoorden op “Gezond broodbeleg: Gebakken appel”

  1. Ohhh jeugdsentiment… dit kregen wij vroeger op woensdagmiddag als we uit school kwamen… ik “verwen” mezelf er nu af en toe in het weekend mee…lekker na t sporten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *