Overnight Oats

Overnight Oats zijn helemaal hot! En dat is niet zonder reden, want ze zijn naast lekker en supergezond ook heel gemakkelijk en snel zelf te maken. Eigenlijk zijn het niets meer dan geweekte havermoutvlokken in kwark.

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 5 min. + 1 nachtje in de koelkast

Koolhydraten per portie: 30 gram
Kcal per portie: 350 kcal
Eiwitten per portie: 26 gram
Vezels per portie: 7 gram

Geschikt vanaf fase: 3
Benodigdheden:
30-40 gram havermout

150 gram magere kwark (evt. met een smaakje zoals: Optimel Griekse Stijl)
100 ml water of ongezoete sojamelk

Optioneel
100 gram fruit (bijv. aardbeien, blauwe bessen of een mandarijntje)

1 eetlepel noten en/of zaden (bijv. walnoten, amandelen, lijnzaad of zonnebloempitten)
Kaneel of speculaaskruiden
Een paar druppels Stevia

Bereidingswijze:
Voor het basisrecept verdun je 150 gram kwark met 100 ml water of ongezoete sojamelk, vervolgens voeg je de havermout hieraan toe en roer je dit goed door.

Laat dit mengsel een nachtje in de koelkast staan en klaar is je ontbijtje als je de volgende dag opstaat. Ook erg makkelijk voor onderweg of als je haast hebt.

Natuurlijk kan je jouw ontbijt nog veel lekkerder maken. Voeg naar smaak, fruit, noten en/of zaden, kaneel of speculaaskruiden of Stevia (voor en zoet ontbijtje!) toe aan het mengsel. Dit mag de avond van te voren worden gedaan of op de ochtend zelf. Kijk vooral wat je zelf lekker vindt!

Eet smakelijk

Tip: Vind je het mengsel te dik of te dun, voeg er dan de volgende keer meer of minder sojamelk of water aan toe.

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept voor Overnight Oats vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *