Courgetti met pesto en tonijn

In plaats van spaghetti een receptje met courgetti. Deze in sliertjes gesneden courgette fungeert prima als vervanger van pasta in gerechten. Een koolhydraatarm alternatief!

Aantal porties: 2 porties
Bereidingstijd: 15 minuten
Koolhydraten per portie:    6,8 gram
Kcal per portie:                     326 kcal
Eiwitten per portie:             27,3 gram
Vezels per portie:                 4,6 gram
Geschikt vanaf fase: 2B

Benodigdheden:
1 blikje tonijn
200 g courgetti
200 gram champignons
1 ui
2 teen knoflook
2 el pesto rosso
1 el olijfolie

Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook even aan. Voeg dan de champignons toe en bak deze mee totdat ze zacht zijn. Giet eventueel af als de champignons veel vocht verliezen.
Blancheer intussen de courgetti in heet water ongeveer 2 min. Giet deze af in een vergiet.
Voeg dan de tonijn en pesto toe aan het champignon-ui mengsel en roer door tot je een sausje hebt. Roer de courgetti hier voorzichtig door en serveer met wat rucola.

Eet smakelijk!

Tip: courgetti maak je eenvoudig zelf met een spiraalsnijder!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor courgetti met pesto en tonijn vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *