Exotische kokos banaankoekjes

Met deze exotische koekjes waan je je op een heerlijk tropische eiland. Ze zijn zowel warm als koud heerlijk bij de thee.

Aantal porties: 12
Bereidingstijd: 5 min. + 15 min. oventijd

Voedingswaarde per portie

Energie: 72 kcal
Koolhydraten:
2,4 gram
Vet:
6,1 gram
Eiwitten:
1,3 gram
Vezels:
1,5 gram

Benodigdheden:

1 kleine rijpe banaan (100 gram)
100 gram geraspte kokos
1 ei
Schil van een 1/2 citroen
1 el amandelschaafsel
Bereidingswijze:

Warm de oven voor op 200 graden.
Rasp de halve citroenschil.
Prak de rijpe banaan fijn tot een papje. Klop vervolgens het ei door de geprakte banaan. Voeg de geraspte kokos, het amandelschaafsel en de geraspte citroenschil toe. Mix alles goed door elkaar tot een plakkerig deeg. Maak vervolgens twaalf kleine balletjes van het deeg en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 15 minuten goudbruin. Let op dat ze niet zwart worden.


Eet smakelijk!

 

Variatietip: Je kunt de geraspte citroenschil ook vervangen door sinaasappelschil. Voor een zoeter koekje vervang je de citroenschil door vanillearoma of -extract.

 

Dit recept voor exotische kokos banaankoekjes komt uit mijn e-book ‘Slanke snacks en dranken’. In dit e-book vertel ik je alles wat je moet weten over gezond snacken en deel ik 14 van mijn favoriete tussendoorrecepten met je.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *