Gevulde eieren met tonijn

Dit recept geeft een gezonde twist aan het klassieke recept voor gevulde eieren. En één portie bevat slechts 0,9 gram koolhydraten.

Aantal porties: 6
Bereidingstijd: 15 min.

Categorie: Hapjes (Alleen bedoeld voor speciale gelegenheden)

Voedingswaarde per portie
Energie: 117 kcal
Koolhydraten:
0,9 gram
Vet:
7,6 gram
Eiwitten:
10,9 gram
Vezels:
0,3 gram

Benodigdheden:
6 eieren
100 g tonijn, in blik op water
¼ ui
1 el Zaanse of Vlaamse mayonaise
2 el Griekse yoghurt
6 zure augurkjes
Gejodeerd zout
Peper

Bereidingswijze:
Kook de eieren hard, pel ze en halveer ze. Meng de mayonaise met de yoghurt. Haal het eigeel uit de eieren en prak dit met de mayonaise, yoghurt en ui door de tonijn. Voeg peper en zout toe. Stop het mengsel in een spuitzak en spuit op elk half ei een toefje. Werk af met een augurkje op het eitje.

2 halve eieren zijn 1 portie

Eet smakelijk!

Wist je dat mayonaise helemaal niet zo ongezond is als vaak wordt gedacht? Het wordt namelijk gemaakt van pure producten, zoals olie, azijn, eigeel en water. Kies je voor een halfvolle of light variant dan wordt een deel van het vet vaak vervangen door koolhydraten. De voorkeur gaat daarom uit naar volvette mayonaise, zoals Zaanse of Vlaamse mayonaise. Deze leveren wat meer calorieën dan de light varianten, maar bevatten veel minder ongezonde toevoegingen.

PS We zijn heel benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor gevulde eieren met tonijn vindt. Laat je het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onderaan deze pagina?

 

Dit recept komt uit mijn e-book Slanke snacks en dranken’. In dit e-book vertel ik je alles wat je moet weten over gezond snacken en deel ik 14 van mijn favoriete tussendoorrecepten met je.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *