Homemade Granola

Zelf granola maken kan heel gemakkelijk. Zo weet je zeker dat er geen verborgen suikers in zitten. En het mooie is, je kunt variëren met wat jij lekker vindt! 

Benodigdheden 
200 gram gemengde noten
100 gram pompoenpitten / zonnebloempitten
1- 2 el steviala honing óf 1- 2 el kokosolie en wat zoetstof 
kaneel

Bereidingswijze 
Mix alle ingrediënten door elkaar leg dit op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak het geheel op 160 graden in de oven ongeveer 15 minuten. Na 7 minuten even husselen.

Gebruik 1 à 2 eetlepels granola bij je ontbijt. 

Variaties
Appel: Kook 1 appel in stukjes samen met wat kaneel tot een soort ‘compote’ > voeg deze toe aan de granola voordat je hem bakt. Dit geeft een heel lekker zoetje aan de granola. Je kunt de Steviala honing en kaneel dan weglaten.

Kokos: voeg kokossnippers toe voordat je de granola bakt

Fruit: voeg vers fruit zoals bessen, aardbeien, bramen of frambozen toe samen met de granola aan je ontbijt

Extra vezels: voeg lijnzaad toe voor wat fijnere structuur en extra vezels

Chocolade: Voeg pure chocolade stukjes (cacoanibs) toe wanneer de granola is afgekoeld.

Eet Smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor Homemade Granola vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *