Kip met Pico de Gallo

Kip met fris/pittige salade. Net even wat anders.

Aantal porties:                                 2 porties
Bereidingstijd:                                 10 minuten + marineren

Koolhydraten per portie:          5,8 gram
Kcal per portie:                               
267
Eiwitten per portie:                       30,6 gram
Vezels per portie:                           2,5 gram

Geschikt vanaf fase:                      1A

Benodigdheden:
2 kipfilets
2 el olijfolie
½ tl gemalen komijn
4 radijsjes, fijngehakt
3 trostomaten, ontdaan van zaadjes en fijngehakt
¼ rode ui, fijngehakt
1 groene chilipeper, ontdaan van zaadjes, fijngehakt
2 el gehakte verse koriander
Peper en zout

Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de Pico de Gallo in een kom. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel wat zout en zet het tot gebruik in de koelkast.

Bestrijk de kipfilets met de olie en wrijf ze in met de komijn. Gril de filets 5-6 minuten per kant op de barbecue. Serveer met de Pico de Gallo. Eet smakelijk!

Tip: hou je niet van koriander? Gebruik dan platte peterselie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *