Koolhydraatarme Oosterse Broccoli

Broccoli met een Oosters tintje. Wederom een snel en gemakkelijk koolhydraatarm recept.
In fase 3 kun je eventueel wat quinoa of zilvervliesrijst toevoegen aan dit recept.

Koolhydraatarm recept voor: 2 personen
Bereidingstijd: +/- 15 min.olijfolie 4 pepers

Ingrediënten:
– 400 gram broccoli, in kleine roosjes
– 300 gram kipfilet, in blokjes
– 1 teentje knoflook, geperst
– 200 gram champignons, in plakjes
– Klein stukje gember wortel in stukjes of gemberpoeder
– 2 eetlepels Kikkoman sojasaus
– 1 eetlepel olijfolie (eventueel met peper aroma)
– Kerriepoeder, peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Kook of stoom de broccoli in enkele minuten gaar. Bak de kipfilet in de olijfolie. Voeg de knoflook, champignons, gember en de sojasaus toe en roerbak dit tot de kipfiletblokjes gaar zijn. Roerbak de broccoli nog even mee en voeg naar smaak kerriepoeder, zout en peper toe.

Eet smakelijk!

P.S. Ik ben benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het me weten via een berichtje in het reactieveldje onderaan de pagina.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

19 antwoorden op “Koolhydraatarme Oosterse Broccoli”

  1. Dit klinkt erg lekker!
    Helaas moet ik verse vaak weggooien omdat ik het te weinig gebruik.
    Als ik poeder zou gebruiken, hoeveel heb ik dan ongeveer nodig?

    Dank je wel alvast

  2. Hoi Priscilla,

    Dit recept is echt een aanrader om te proberen!
    Als je gemberpoeder gebruikt zou ik c.a. 1 a 2 theelepeltjes gebruiken.

    Eet smakelijk!

    Groetjes,
    Eveline

    1. Hoi Cobie,

      Ik probeer de meeste recepten zelf uit en omdat ik zelf geen airfryer heb staan er geen specifieke recepten voor de airfyer op onze website.
      Dat betekent niet dat je een aantal recepten niet kunt maken in de airfryer.
      Dit recept voor koolhydraatarme friet kun je bijvoorbeeld heel goed maken in de airfryer, de frietjes zullen dan nog knapperige worden dan in de oven.
      http://www.super-shape.nl/koolhydraatarme-friet-knolselderij/

      Groetjes,
      Eveline

  3. Als je de kerrie 1 minuut in de olie verwarmt en daarna met de kip begint, komen de kerriesmaken beter vrij.
    Ik voeg ook nog een paar ingrediënten toe om het meer substantie te geven: gesnipperde rode ui (1/4 p.p) met de champignons en een handje cashewnoten (vr. 2 p.). Zelfs mijn man, die zijn neus optrekt voor broccoli, schept nog een keer op.

  4. Als je de kerrie 1 minuut in de olie verwarmt en daarna met de kip begint, komen de kerriesmaken beter vrij.
    Ik voeg ook nog een paar ingrediënten toe om het meer substantie te geven: gesnipperde rode ui (1/4 p.p) met de champignons, en in de laatste minuut een handje cashewnoten (vr. 2 p.). Zelfs mijn man, die zijn neus optrekt voor broccoli, schept nog een keer op.

    1. Bedankt voor de tips!

      Cashewnoten zijn idd een lekkere toevoeging. Mocht iemand dit lezen en het ook willen uitproberen noten zijn vanaf fase 2 toegestaan bij het PowerSlim afslankprogramma.

      Complimenten, dat zelfs je man die niet van broccoli houdt dit recept zelfs lekker vindt!

      Groetjes,
      Eveline

  5. Hallo,
    Op zich een smakelijk recept, maar ik zou er graag enkele aanpassingen aan toe willen voegen. kook / blancheer de broccoli wat eerder zodat het goed kan uitlekken. Een pepertje toevoegen voor wat pit. gebruik baklapjes (uitgebeende kipcarbonades) ipv filet en tot slot; de toevoeging van walnoten, net zoals de cashewnoten, zijn een verrijking. Ook de rode ui voegt wat toe.
    Volgens ons een recept dat een blijvertje is binnen deze levensstijl en ook voor mensen die geen KH-arme levensstijl volgen een aanrader.
    Greetz
    Peter

  6. Goedenavond, met het broccoli recept geeft u aan te bakken in olijfolie extra vierge!? Extra vierge olijfolie mag alleen koud verwerkt worden, heb ik geleerd.
    Graag uw reactie. Mvrg Helena

    1. Hoi Helena,

      Bedankt voor je oplettende vraag.

      Extra vierge olijfolie is de beste kwaliteit olijfolie. Het bevat een hoge concentratie aan onverzadigde vetzuren, polyfenolen en een aantal ander stoffen, die mogelijk een gezondheidsbevorderend effect hebben. Een aantal van deze stoffen is hittegevoelig en gaat dus verloren bij verhitten van deze olie.

      Wanneer vetten verhit worden kunnen ze deels afgebroken of ge-oxideerd worden. Dit kan uiteindelijk resulteren in schadelijke stoffen. Vetten met een hoog percentage onverzadigde vetzuren zijn hier meer gevoelig voor dat vetten met meer verzadigde vetzuren. Olijfolie bevat nogal wat onverzadigde vetzuren en is dus meer geschikt voor éénmalige verhitting en niet voor langdurig gebruik als bijvoorbeeld frituurolie.

      Het gebruik van extra vierge olijfolie voor bakken en braden wordt dus afgeraden. Maar niet omdat er giftige stoffen gevormd zouden worden, maar vooral omdat de gezondheidsbevorderende eigenschappen en een deel van de smaak verloren gaan. Deze olie is dus idd meer geschikt voor dressings en andere toepassingen waarbij het niet verhit hoeft te worden.

      Helaas is olijfolie met smaakje alleen verkrijgbaar gemaakt van extra vierge olijfolie. Je kunt er dus gerust een keer in bakken zonder je gezondheid schade aan te doen. Als alternatief kun je natuurlijk ook andere olijfolie gebruiken en zelf peper, verse basilicum of citroen toevoegen.

      Warme groet,
      Eveline

      Gebruikte bron: http://www.food-info.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *