Koolhydraatarme lasagne met witte koolbladeren

Ben jij een echte pasta eter? Dan is dit recept echt iets voor jou.
Door witte koolbladeren te gebruiken, in plaats van lasagnebladen, bespaar je heel veel koolhydraten! En het smaakt echt naar lasagne.

Koolhydraatarm recept voor: 2 personen
Bereidingstijd: 15 min.
Oventijd: 20 min.

Ingrediënten

  • ½ witte kool
  • 240 – 300 g rundertartaar
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 2 tl tomatenpuree
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 2 el Boursin cuisine light
  • Italiaanse kruiden zoals basilicum, oregano, peterselie en paprikapoeder.

Bereidingswijze
Snijd de nerven uit de bladeren van de witte kool. Kook de bladeren vervolgens 7 minuten.

Verwarm een el olie in een pan. Fruit de uit, voeg wanneer de ui glazig is de knoflook toe. Bak vervolgens de tartaar rul. Voeg de tomatenpuree, Boursin cuisine light, tomaat en de kruiden toe en laat het geheel even sudderen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel een laagje saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hierop een laagje gekookte witte koolbladeren. Herhaal dit totdat de saus en de witte kool verdeeld zijn en eindig met een laagje saus. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven. 

Tip: vanaf fase 2b kun je deze koolhydraatarme lasagne nog lekkerder maken door er een handje 30+ kaas overheen te strooien.

Eet smakelijk!

P.S. Ik ben erg benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het me weten via een reactie in het reactieveldje onderaan deze pagina.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *