Koolhydraatarme rabarbermoes

Heerlijk fris recept voor rabarbermoes. Lekker bij de barbecue of als dessert gecombineerd met kwark en muesli. 

Aantal porties: 1
Bereidingstijd: 15 min. (+10 min. voorbereidingstijd)

Koolhydraten per portie: 4 gram
Kcal per portie: 28
Eiwitten per portie: 1 gram
Vezels per portie: 4 gram

Geschikt vanaf fase: 1 (als bijgerecht)

Benodigdheden:
200 g rabarber
1 tl citroensap
Vloeibare zoetstof
Snufje kaneel

Staafmixer

Bereidingswijze:
Maak de rabarber schoon en snijd deze in stukjes. Breng de stukjes rabarber in een bodempje water aan de kook en laat ze circa 10 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Blijf erbij staan en roer regelmatig goed door. Giet het water af en pureer de rabarber met de staafmixer tot een moes. Voeg het citroensap, de kaneel en naar smaak wat zoetstof toe en meng goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Tip: de rabarbermoes wordt nog lekkerder met een beetje vanillemerg van een vanillestokje of met een paar stevia druppels vanille.

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor rabarbermoes vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

koolhydraatarme rabarber met kwark en muesli
Koolhydraatarme rabarbermoes met kwark en muesli
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *