Koolhydraatarme tartaar bloemkoolschotel

Dit koolhydraatarme recept smaakt beter dan dat het eruitziet 😉 .

Wist je dat je gepureerde bloemkool heel goed kunt gebruiken in koolhydraatarme recepten als vervanging van aardappelpuree ?
Ben je nog niet helemaal overtuigd? Probeer dan onderstaande recept.

Recept voor: 4 personen
Bereidingstijd: 20 min.
Oventijd: 20 min. (optioneel)

Benodigde ingrediënten:
1000 gram bloemkool (Heb je weinig tijd? Kies dan voor ingevroren bloemkoolroosjes)

– 480-600 gram tartaar
– 1 ui, gesnipperd
– 2 tenen knoflook, gehakt
– 1 bosje peterselie, gehakt
– 1 blokje groentebouillon
– nootmuskaat
– zout en peper

Bereidingswijze:
Kook de bloemkool met het blokje groentebouillon tot deze gaar is.

Fruit de ui en de knoflook in een pan en voeg de tartaar toe met het zout en de peper.
Bak de tartaar rul.
Bak vervolgens de peterselie even mee.
Giet de bloemkool af en pureer deze met een staafmixer of een blender en voeg naar smaak nootmuskaat toe.
Schep het tartaarmengsel in een ovenschaal en verdeel de bloemkoolpuree eroverheen.
Zet de ovenschaal eventueel nog 20 minuten in een op 180 ⁰C voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

 

P.S. Ik ben erg benieuwd wat je van dit recept vindt. Je kunt je ervaring met ons delen via het reactieveldje hieronder.

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *