Koolhydraatarme snert

Dit recept voor koolhydraatarme snert is heerlijk voor gure winterdagen. 

Bereidingstijd: 60 min.
Porties: 6
Koolhydraten per portie: 10,5

Geschikt vanaf fase 2 in het Super Shape afslankprogramma.

Benodigdheden: koolhydraatarme snert
1 ui grof gesneden

2 teentjes knoflook,  gehakt
1 prei
1 stuks wortel, in plakjes
3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
1 kleine knolselderij, geschild in blokjes
3 laurierblaadjes
500-750 ml bouillon van groentebouillonblokje
400 gram broccoli, in roosjes
peper en zout
boter
(Magere) rookworst

Grote pan
Stamper

Bereidingswijze:
Fruit de ui met wat boter in een grote pan. Doe dan de prei, wortel en bleekselderij erbij en bak het 5 minuten mee schep af en toe even om.

Bak ook de knolselderij een paar minuten mee.

Voeg de laurierblaadjes toe (Let op! Haal deze eruit voordat je de soep pureert!) en giet 500-750 ml. bouillon bij de groenten. Breng de soep aan de kook.

Laat de soep minstens 30 min. zachtjes pruttelen.

Kook broccoli in 15 minuten in een apart pannetje, giet af en pureer fijn.

Warm de rookworst op in een pannetje of magnetron.

Haal de laurierblaadjes uit de soep en stamp de soep grof met een stamper. Snijd de warme worst in plakjes. Roer de broccolipuree en plakjes worst door de snert. Warm alles nog even goed door, proef en voeg zo nodig peper en/of kruiden naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Wil je meer koolhydraatarme Sinterklaas recepten ontvangen?

Laat dan je naam een e-mailadres achter, zodat ik je 10 koolhydraatarme Sinterklaas recepten kan toesturen. 

Als bonus ontvang je regelmatig tips en koolhydraatarme recepten in je mail.

* Verplichte velden



Koolhydraatarme Sinterklaas recepten

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *