Pompoenlasagne

Herfst, het seizoen van de pompoen. Pompoen is koolhydraatarm dus heel geschikt wanneer je bezig bent met het Super Shape afslankprogramma. Probeer deze lasagne van pompoen lasagnebladen eens. Heel gemakkelijk en erg lekker!

Aantal porties: 4 porties
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten wachttijd
Geschikt vanaf fase: 2A

                                                        Rundergehakt         vega kruimgehakt
Koolhydraten per portie:        9.9 gram                       11.8 gram                 
Kcal per portie:                          428 kcal                        318 kcal            
Eiwitten per portie:                  29.9 gram                     33.4 gram
Vezels per portie:                      4.3 gram                        10 gram

Benodigdheden:
400 g pompoen, gesneden in dunne plakken
Of pompoen lasagnebladen (Jumbo of AH, in koelschap)
400 g spinazie
400 g tomatenpassata
200 g ricotta
400 g rundergehakt of vegetarisch kruimgehakt
1 el Italiaanse kruiden
1 teen knoflook
1 ui
1 el olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook en ui tot deze glazig is. Voeg het gehakt en de kruiden toe en bak rul. (het vegetarisch kruimgehakt heeft niet zo lang nodig). Slink in een andere pan de spinazie en giet af in een vergiet zodat het grootste deel van het vocht eruit is. Voeg samen met  het gehaktmengsel en voeg dan ook de tomatenpassata toe. Kruid met peper en zout en laat op laag vuur even sudderen.
Neem een ovenschaal en begin met een laagje gehaktmengsel, dan de pompoen lasagnebladen en besmeer deze met een laagje ricotta. Ga zo door tot de ingrediënten op zijn. Plaats de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar.

Tip: Lekker met wat Parmezaanse kaas of 30+ kaas

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor pompoenlasagne vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *