Pompoenstamppot met pastinaak

Dit gerecht doet het perfect in de wintermaanden. Een stamppot zonder aardappelen, maar met de heerlijke zoete smaak van pompoen. De combinatie met geitenkaas maakt het helemaal af.

Aantal porties: 4 porties
Bereidingstijd: 20 minuten

Koolhydraten per portie:            12.9 gram
Kcal per portie:                              276 kcal
Eiwitten per portie:                      11.6 gram
Vezels per portie:                          6.1 gram
Geschikt vanaf fase:                     2A

Benodigdheden:
1 flespompoen
3 pastinaken
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
200 gram geitenkaas
125 ml crème fraîche
Handje ongezouten noten, gehakt
Handje rucola
1 el olijfolie
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Snij de pompoen en pastinaken in even grote stukken. Zet een pan met water op en kook de groeten in 15 minuten gaar.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot deze glazig is. Giet de pompoen en pastinaak af en stamp met de crème fraîche en de ui en knoflook tot een stamppot. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de geitenkaas, een handje noten en wat rucola sla.

PS We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor pompoenstamppot met pastinaak vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *