Provençaalse groenteschotel van tomaat, aubergine en courgette

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 110 min. (waarvan 90 min. oventijd)

Koolhydraten per portie: 16 gram
Kcal per portie: 209
Vet per portie:
13 gram
Eiwitten per portie:
4 gram
Vezels per portie:
6 gram

Geschikt vanaf fase: 2

Dit heerlijke koolhydraatarme recept kreeg ik van mijn zus. Het moet even in de oven staan, maar dan heb je ook echt iets lekkers op de tafel staan. Ook kom je met dit gerecht heel gemakkelijk aan je dagelijkse portie groenten.

Benodigdheden:
3 uien

2 tenen knoflook
700 gram Roma tomaten
1 aubergine
1 courgette
8 blaadjes basilicum
5 el olijfolie
zout en peper
Ovenschaal
Aluminiumfolie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pel en snijd 1 ui in halve ringen. Pel en snipper 1 knoflookteen. Snijd 350 gram tomaten in stukjes. Verhit 2 el olijfolie en fruit daarin de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat en 3 blaadjes basilicum toe en laat 3 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. De de saus in de ovenschaal.

Snijd de aubergine, courgette en de rest van de ui en tomaat in plakjes. Bestrooi ze met een beetje zout en leg ze om en om, rechtop tegen elkaar aan in de ovenschaal. Leg de rest van de blaadjes basilicum ertussen. Dek af met aluminiumfolie. Zet de schotel 90 minuten in de oven en laat de schotel de laatste 20 minuten bakken zonder folie.

Eet smakelijk!

Tip: Lekker met gegrild vlees.

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *