Spaghettipompoen ‘Carbonara’

Spaghetti carbonara is dé ultieme caloriebom. Maar met wat aanpassingen kun je de smaak van deze lekkere saus combineren met groenten voor een koolhydraatarm alternatief. Lekker en gemakkelijk te maken!

Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 45 minuten

Koolhydraten per portie:             9,95 gram
Kcal per portie:                               391 kcal
Eiwitten per portie:       
               32,2 gram
Vezels per portie:                          
8,7 gram
Geschikt vanaf fase:
2A

Benodigdheden:
1 spaghettipompoen
De spaghettipompoen is in de herfst-en wintermaanden te koop bij Jumbo en Albert Heijn.  
200 gram gedroogde ham, in stukjes gesneden
10 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 ei
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 el olijfolie
zwarte peper
Eventueel wat rucola

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de spaghettipompoen in de lengte doormidden en verwijder de zaden met een lepel.  Laat de pompoen 40 minuten garen in de oven. Maak intussen de saus.
Verhit in een pan de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook totdat deze glazig is. Voeg de ham toe en bak kort mee. Zet het vuur uit. Kluts het ei en meng met de parmezaanse kaas en kruid goed met zwarte peper. Voeg dit mengsel toe aan de ui en knoflook en meng door elkaar.

Wanneer de pompoen gaar is kun je met twee vorken het vruchtvlees wat loshalen zodat er “spaghetti slierten” ontstaan. Vul de pompoen met de saus en de gehalveerde cherrytomaatjes en zet nog 5 minuutjes in de oven.

Lekker met wat rucola sla.

spaghettipompoen
spaghettipompoen

Eet smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor spaghettipompoen ‘carbonara’ vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *