Spitskool ovenschotel

Aantal porties: 2
Bereidingstijd: 30 min

Voedingswaarde
Koolhydraten per portie: 12.4
Kcal per portie: 345
Eiwitten per portie: 36.3
Vezels per portie: 7.1
Vet per portie: 15.3

Geschikt vanaf fase: 2A

Benodigdheden voor 2 personen:
200 gram rundertartaar
1 bloemkool, in roosjes
1 spitskool, in smalle reepjes
1 ui, gesnipperd
Kerriepoeder naar smaak
100 gram geraspte kaas
1 el olijfolie en eventueel wat roomboter

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de bloemkool in roosjes en kook tot deze zacht is. Giet af en pureer de bloemkool met wat peper en zout tot een zachte puree. Voeg eventueel een beetje roomboter toe.
Verhit olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de rundertartaar toe en bak de kerriepoeder mee. Voeg dan de spitskool toe en laat deze slinken.
Doe het spitskool, gehakt mengsel in een ovenschaal met daarover een laagje bloemkool puree. Strooi hier vervolgens wat geraspte kaas over. Plaats voor 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Tip: Dit gerecht is natuurlijk prima te maken met andere koolsoorten!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor spitskool ovenschotel vind. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *