Suikervrije crème brûlée

Een ultieme klassieker als het aankomt op desserts. Deze suikervrije variant is ook erg lekker!
Gebruik dit nagerecht bij uitzondering bijvoorbeeld met de feestdagen i.v.m. de hoeveelheid calorieën.

Aantal porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 15 min + 40 min oven + koelen

Koolhydraten per portie:            2,7 gram
Geschikt vanaf fase:
 1A (bij uitzondering)

Benodigdheden:
500 ml slagroom
50 gram Steviala Kristal Sweet
12 tl Steviala Kristal Sweet voor de topping
6 eieren, gesplitst
1 vanillestokje of vanille extract
snufje zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Verwarm de slagroom met de vanille in een pannetje op laag vuur. Let op!: de slagroom mag niet gaan koken (dan verliest deze zijn bindende werking)

Klop het eigeel samen met de Steviala Kristal Sweet en een snufje zout met een mixer tot een egale massa. Voeg, al roerend, de warme slagroom toe aan het eimengsel. Vul de schaaltjes met het eimengsel.

Zet de crème brûlée schaaltjes in een ovenschaal en schenk, tot halverwege de schaaltjes, heet water in de ovenschaal. Bak de crème brûlée 40 minuten in de oven.

Laat de schaaltjes vervolgens in de koelkast afkoelen. Wanneer je ze serveert bestrooi dan de bovenkant met wat Steviala Kristal suiker en karamelliseer met een brander of plaats de schaaltjes even onder de grill.

Eet smakelijk!

P.S. We zijn benieuwd wat je van dit koolhydraatarme recept voor suikervrije crème brûlée vindt. Laat het ons weten door een berichtje achter te laten in het reactieveldje onder aan deze pagina. We horen graag van je!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *