Tomatensaus (basis)

Een snelle tomatensaus maak je zelf. Deze saus past prima in het Super Shape programma en is te gebruiken in verschillende recepten. Maak een grotere hoeveelheid en vries de saus in, zo heb je altijd een voorraadje.

Aantal porties: 6
Bereidingstijd: 15 minuten
Koolhydraten per portie:         4,8 gram
Kcal per portie:                          44 kcal
Eiwitten per portie:                   1 gram
Vezels per portie:                       1,8 gram
Geschikt vanaf fase: 1A

Benodigdheden:
5 Romatomaten
2 tenen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 kopje groentebouillon (100-125 ml)
1 el tomatenpuree
2 tl Italiaanse kruiden
1 el olijfolie

Bereidingswijze:
Ontvel de tomaten door een kruisje in de tomaat te zetten en ze kort onder te dompelen in heet water. Vervolgens hou je ze onder de koude kraan en kun je het velletje er eenvoudig afhalen met een mesje. Snij het vruchtvlees in stukken.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg dan de tomatenpuree, kruiden en tomaten toe. roer goed door en voeg dan de bouillon erbij. Laat ongeveer een half uurtje pruttelen. Wanneer de saus te veel indikt kun je nog wat bouillon toevoegen.

Tip: Je kunt de saus eventueel ook pureren met een staafmixer

Eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *